Sound stopped working after crash Ubuntu 20.04

I had an unexpected system crash and when I came back, the sound wouldn’t work on wired headphones or the built in speakers. (This is an Alienware 15r1.) The indicators in Settings->Sound show movement when I play audio files. I’ve tried both HDMI sound and the PCH sound, no luck. Here’s what I’ve tried:

  • alsactl restore (as well as doing this with sudo)
  • purging and reinstalling alsa-base pulseaudio alsa-utils pulseaudio-utils pavucontrol
  • messing around in alsamixer
  • alsa force-reload
  • blowing up ~/.config/pulse
  • checking for missing drivers, kernel modules, etc
  • the procedure here: https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshootingProcedure

The only weird thing I can see is this output from alsactl:

alsactl: state_lock:125: file /var/lib/alsa/asound.state lock error: File exists
alsactl: load_state:1683: Cannot open /var/lib/alsa/asound.state for reading: File exists
alsa-lib main.c:1021:(snd_use_case_mgr_open) error: failed to import hw:0 (empty configuration)
Found hardware: "HDA-Intel" "Intel Haswell HDMI" "HDA:80862807,80860101,00100000" "0x1028" "0x0685"
Hardware is initialized using a generic method
alsa-lib main.c:1021:(snd_use_case_mgr_open) error: failed to import hw:1 (empty configuration)
Found hardware: "HDA-Intel" "Creative CA0132" "HDA:11020011,10280685,00100918" "0x1028" "0x0685"
Hardware is initialized using a generic method

Here’s my alsa-info output: http://alsa-project.org/db/?f=38c54b284f92305405593c1a6240699fbc94d455

Let me know if there’s any other output you think is relevant.